LA ROMA BELLA – oryginalna kuchnia rzymska
Na warsztatach przygotujecie: STRACIATELLA ALLA ROMANA, PASTA ALLA GRICIA, RISOTTO CACIO E PEPE, SALTIMBOCCA ALLA ROMANA, MBRIACHELLE AL VINO ROSSO E NOCIOLLE MENU: Stracciatella alla romana - bardzo pożywna zupa na bulionie mięsnym z dodatkiem jajek i parmezanu: zanurzona we wrzącym bulionie mięsnym zamienia się w miękkie i smaczne płatki Pasta alla Gricia - uważany za przodka Amatriciana, makaron z sosem typowych […]
LA ROMA BELLA – oryginalna kuchnia rzymska
Na warsztatach przygotujecie: STRACIATELLA ALLA ROMANA, PASTA ALLA GRICIA, RISOTTO CACIO E PEPE, SALTIMBOCCA ALLA ROMANA, MBRIACHELLE AL VINO ROSSO E NOCIOLLE MENU: Stracciatella alla romana - bardzo pożywna zupa na bulionie mięsnym z dodatkiem jajek i parmezanu: zanurzona we wrzącym bulionie mięsnym zamienia się w miękkie i smaczne płatki Pasta alla Gricia - uważany za przodka Amatriciana, makaron z sosem typowych […]
Azjatycki Street Food z Alicją Rokicką
Przygotujecie: BUŁECZKI BAO Z IMBIROWYM STICKY TOFU, KOREAŃSKI BAKŁAŻAN NA PATYKU, PODSMAŻANE PIEROŻKI GYOZA Z WARZYWAMI, OGÓREK W SŁODKO-OSTRYM SOSIE SOJOWYM, KOKOSOWE GALARETKI Z MATCHA I MANGO MENU: Bułeczki bao z imbirowym sticky tofu Koreański bakłażan na patyku Podsmażane pierożki gyoza z warzywami Ogórek w słodko-ostrym sosie sojowym Kokosowe galaretki z matcha i mango Wegan Nerd to blog Alicji Rokickiej […]
Azjatycki Street Food z Alicją Rokicką
Przygotujecie: BUŁECZKI BAO Z IMBIROWYM STICKY TOFU, KOREAŃSKI BAKŁAŻAN NA PATYKU, PODSMAŻANE PIEROŻKI GYOZA Z WARZYWAMI, OGÓREK W SŁODKO-OSTRYM SOSIE SOJOWYM, KOKOSOWE GALARETKI Z MATCHA I MANGO MENU: Bułeczki bao z imbirowym sticky tofu Koreański bakłażan na patyku Podsmażane pierożki gyoza z warzywami Ogórek w słodko-ostrym sosie sojowym Kokosowe galaretki z matcha i mango Wegan Nerd to blog […]
Kuchnia Tajska z Karoliną Żmijewską
Razem przygotujemy: CHOMULANG MUANG, GENG JEUT MAPRAOW ORN, PED KRA PHERA THIY, KA NIM BUA LOY MENU: Chomulang Muang-fioletowe pierożki w kształcie kwiatów nadziewane krewetkami i kurczakiem Geng Jeut Mapraow Orn- zupa z grzybami shitake i młodym kokosem Pĕd kra pherā thịy- kaczka stir fry w bazylii tajskiej Ka Nim Bua Loy- kluseczki z ryżu kleistego w mleku kokosowym […]