Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

Kuchnia Słonecznej Andaluzji z Adrianem Stojewskim

22 lutego -10:00 - 14:00

299 zł

Przygotujecie na warsztatach: Ensalada malaguena, Gazpachuelo, Flamenquin, Torrijas oraz Rebujito.

Prowadzący jest kucharzem, podróżnikiem i blogerem – hiszpanskiesmaki.pl. Adrian Stojewski zabierze nas w kulinarną podróż po Hiszpanii. Adrian Stojewski od ponad 10 lat stara się, aby Polacy, tak jak on, oszaleli na punkcie hiszpańskiej kuchni! Skuście się na to!

MENU:

Ensalada malaguena lekka sałatka z Malagi skrywająca w sobie soczyste pomarańcze, jajka i ziemniaki, szczypiorek i salsę z oliwy extra virgen i octu Jerez
Gazpachuelo – Kremowa, rozgrzewająca i inna od wszystkiego, czego do tej pory próbowaliście! Intrygującą zupa rybna z krewetkami i majonezem wprost z Andaluzji! To smak, który musicie wprowadzić do swojej zimowej kuchni.
Flamenquin – to tradycyjne danie z okolic Kordoby, roladka przygotowywana z plastrów szynki Serrano zawiniętych w kawałki polędwicy wieprzowej, panierowanych w bułce tartej.
Torrijas – jedna z najpopularniejszych i najprostszych słodkości w Hiszpanii, idealna propozycja na śniadanie lub deser. Potrawa pochodząca z XV wieku, która zaskakuje swoją miękkością i smakiem miodu, skórki z pomarańczy oraz cytryny. Torrijas serwowane są z odrobiną cukru i cynamonu. To słodkość, której nie może zabraknąć również w okresie karnawału.
Rebujito – koktajl z wina Jerez / Sherry o orzeźwiającym cytrynowo-limonkowym smaku. Rebujito to popularny napój w całej Andaluzji, choć szczególne kojarzony z Fiesta de Abril w Sewilli.

Ola Malaga! Razem z Adrianem Stojewskim wyruszymy w kulinarną podróż do serca Andaluzji – Malagi. Krainy pełnej słońca, rytmów flamenco i tapasów. W centrum Costa del Sol spróbujemy intrygującej, oryginalnej zupy Gazpachuelo oraz wyjątkowej ensalady z pomarańczami, dorszem i ziemniakami. Tętniąca życiem Malaga oferuje nie tylko wyjątkowe plaże i unikalne zabytki, ale także bogactwo słodkości – stąd w trakcie warsztatów nie zabraknie Torrijas. Jeden z najpopularniejszych deserów w Hiszpanii zaskakuje swoją miękkością, smakiem miodu, skórki z pomarańczy oraz cytryny. Na chwilę odwiedzimy też sąsiednią Kordobę, żeby poznać przepis na tutejsze flagowe danie, czyli Flamenquin. Przygotowywany z plastrów szynki Serrano zawiniętych w kawałki polędwicy wieprzowej. Toast wzniesiemy koktajlem na bazie wina Jerez o orzeźwiającym smaku limonki. Dzięki smakom Malagi przywołamy andaluzyjskie słońce, a podczas warsztatu poczujemy klimat prawdziwej fiesty.

Można zabrać ze sobą pojemniki jednorazowe.

Warsztaty skierowane są do osób pełnoletnich.

Szczegóły wydarzenia

Szczegóły

22 lutego

10:00 - 14:00

299 zł brutto (w tym 23% vat)

Other

16

Jesteś zainteresowany?

Pozostaw swoje dane, skontaktujemy się z Tobą aby potwierdzić możliwość udziału.

Zapisy oraz więcej informacji na:
kontakt@studiobataty.pl

W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane.

    * - pole wymagane