
Kuchnia Słonecznej Andaluzji z Adrianem Stojewskim
22 lutego -10:00 - 14:00
299 złPrzygotujecie na warsztatach: Ensalada malaguena, Gazpachuelo, Flamenquin, Torrijas oraz Rebujito.
Prowadzący jest kucharzem, podróżnikiem i blogerem – hiszpanskiesmaki.pl. Adrian Stojewski zabierze nas w kulinarną podróż po Hiszpanii. Adrian Stojewski od ponad 10 lat stara się, aby Polacy, tak jak on, oszaleli na punkcie hiszpańskiej kuchni! Skuście się na to!
MENU:
Ola Malaga! Razem z Adrianem Stojewskim wyruszymy w kulinarną podróż do serca Andaluzji – Malagi. Krainy pełnej słońca, rytmów flamenco i tapasów. W centrum Costa del Sol spróbujemy intrygującej, oryginalnej zupy Gazpachuelo oraz wyjątkowej ensalady z pomarańczami, dorszem i ziemniakami. Tętniąca życiem Malaga oferuje nie tylko wyjątkowe plaże i unikalne zabytki, ale także bogactwo słodkości – stąd w trakcie warsztatów nie zabraknie Torrijas. Jeden z najpopularniejszych deserów w Hiszpanii zaskakuje swoją miękkością, smakiem miodu, skórki z pomarańczy oraz cytryny. Na chwilę odwiedzimy też sąsiednią Kordobę, żeby poznać przepis na tutejsze flagowe danie, czyli Flamenquin. Przygotowywany z plastrów szynki Serrano zawiniętych w kawałki polędwicy wieprzowej. Toast wzniesiemy koktajlem na bazie wina Jerez o orzeźwiającym smaku limonki. Dzięki smakom Malagi przywołamy andaluzyjskie słońce, a podczas warsztatu poczujemy klimat prawdziwej fiesty.
Można zabrać ze sobą pojemniki jednorazowe.
Warsztaty skierowane są do osób pełnoletnich.
Szczegóły wydarzenia

Jesteś zainteresowany?
Pozostaw swoje dane, skontaktujemy się z Tobą aby potwierdzić możliwość udziału.
Zapisy oraz więcej informacji na:
kontakt@studiobataty.pl
W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane.