Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

PISTACJE WE WŁOSKIEJ KUCHNI – „SAGRA DEL PISTACCHIO”

22 maja -17:00 - 21:00

299 zł

Przygotujecie na warsztatach: Rustici mortadella e pistacchio, paccheri con pesto di pistacchi, risotto al pomodoro con granella di pistacchi, trota salmonata in crusta di pistacchi, tiramisu al pistacchio.

Brzmi przepysznie, prawda? A to wszystko w naszym studio, warsztaty poprowadzi Nico Palladini – Urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia Kulinarną w Warszawie i ze Studiem Kulinarnym Cookiness we Wrocławiu.

Menu:

1. Rustici mortadella e pistacchio, czyli chrupiące krążki z ciasta
francuskiego z farszem pistacjowym serwowane z burratą
2. Paccheri con pesto di pistacchi, salsiccia e provola, czyli makaron z
własnoręcznie ukręconym pesto pistacjowym, włoską kiełbaską i serem
Provolone
3. Risotto al pomodoro con granella di pistacchi, czyli klasyczne
kremowe risotto pomidorowe z pistacjami
4. Trota salmonata in crosta di pistacchi, czyli chrupiąca ryba pieczona
w pistacjowej skorupce, serwowana z dressingiem
5. Tiramisu’ al pistacchio, czyli najsłynniejszy włoski deser w wersji
pistacjowej

Można zabrać ze sobą pojemniki jednorazowe.

Warsztaty skierowane są do osób pełnoletnich.

Szczegóły wydarzenia

Szczegóły

22 maja

17:00 - 21:00

299 zł brutto (w tym 23% vat)

Other

16

Jesteś zainteresowany?

Pozostaw swoje dane, skontaktujemy się z Tobą aby potwierdzić możliwość udziału.

Zapisy oraz więcej informacji na:
kontakt@studiobataty.pl

W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane.

    * - pole wymagane