- To wydarzenie minęło.
PODRÓŻ PO SMAKACH HISZPAŃSKIEJ PÓŁNOCY I POŁUDNIA!
27 stycznia, 2023 -17:00 - 21:00
250 złTajemnicza Północ i ogniste południe. Niczym dwa żywioły, które prezentują dwa odmienne kulinarne oblicza. Od zielonych gór Kantabryjskich i Wybrzeża Atlantyku, po skąpaną w słońcu Andaluzję będziemy przemierzać Hiszpanię jakiej jeszcze nie znaliście! Ucztę rozpoczniemy od kieliszka Rebujito, aby nasz apetyt rósł w zawrotnym tempie niczym temperatura w Sewilli. Właśnie tutaj spróbujemy polędwiczki w ognistym akompaniamencie wina Sherry. Z kolei orzeźwienia zaznamy wśród galicyjskich fiordów, gdzie skosztujemy najbardziej aromatycznej zupy z owoców morza. Aby osłodzić nasz romans z Hiszpanią, zakończymy wieczór najbardziej rozkoszną słodyczą z Kraju Basków – Goxua.
Ensalada con Jamón Serrano y Queso Manchego – lekka mieszanka sałat z plastrami długo dojrzewającej szynki Serrano, z płatkami twardego, owczego sera z La Manczy skąpane w salsie z oliwy, octu jabłkowego i pietruszki.
Caldereta Gallega – niezwykle aromatyczna zupa z owoców morza i ryb prosto z Atlantyku. Danie pochodzące z mekki miłośników owoców morza – Galicji.
Solomillo al jerez – pochodzące z Andaluzji, medaliony z polędwiczek wieprzowych duszone w sosie ze wzmacnianego wina Jerez/ Sherry i karmelizowanej cebuli.
Goxua de Pais Vasco – baskijski deser skomponowany z bitej śmietany, biszkoptów w rumie i aksamitnego kremu waniliowego z karmelizowanym cukrem trzcinowym.
Rebujito – koktajl z wina Jerez / Sherry o orzeźwiającym cytrynowo-limonkowym smaku. Rebujito to popularny napój w całej Andaluzji, choć szczególne kojarzony z Fiesta de Abril w Sewilli.
Szczegóły wydarzenia
Jesteś zainteresowany?
Pozostaw swoje dane, skontaktujemy się z Tobą aby potwierdzić możliwość udziału.
Zapisy oraz więcej informacji na:
kontakt@studiobataty.pl
W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane.