Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

Street Food all’italiana

17 października -17:00 - 21:30

290 zł

Warsztaty poprowadzi Nico Palladini – Urodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia Kulinarną w Warszawie i ze Studiem Kulinarnym Cookiness we Wrocławiu. Miłośnicy Bel Paese będą mieli okazję poznać nie tylko techniki stosowane w kuchni, ale także wszelkie ciekawostki związane z kuchnią regionalną i związanymi z nią legendami. Jego pasja są również wina, od 2023 roku jest certyfikowanym sommelier. Jest artystą nie tylko w kuchni ale również na scenie jako zawodowy aktor i reżyser.

MENU
1. Panelle – Typowe jedzenie uliczne w Palermo. To smaczne placuszki z
mąki z ciecierzycy podawane w miękkiej bułce
2. Parigina – To neapolitańska alternatywa dla pizzetty, kupowana w
barach jako szybka przekąska
3. Rustici leccesi – Krążki pachnącego ciasta francuskiego skrywają
miękkie nadzienie z beszamelu, pomidorów i mozzarelli
4. Pizza fritta con mortadella e fiordilatte – Pachnąca, gorąca i ciągnąca
się: smażona pizza to jedna z najbardziej lubianych neapolitańskich
potraw ulicznych na świecie
5. Zippulas – Słodka przekąska smażona z Sardynii aromatyzowana
szafranem

Szczegóły wydarzenia

Szczegóły

17 października

17:00 - 21:30

290 zł brutto (w tym 23% vat)

Other

16

Jesteś zainteresowany?

Pozostaw swoje dane, skontaktujemy się z Tobą aby potwierdzić możliwość udziału.

Zapisy oraz więcej informacji na:
kontakt@studiobataty.pl

W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane.

    * - pole wymagane