- To wydarzenie minęło.
Sushi z Krzysztofem Marciniakiem
26 września -17:00 - 21:00
299 złPrzygotujecie: MAKI, URAMAKI, NIGIRI, CALIFORNIA ROLLS.
Na warsztatach poznamy podstawowe formy sushi:
- Maki – klasyczne rolki, które wszyscy kochamy.
- Uramaki – odwrotne rolki, gdzie ryż jest na zewnątrz.
- Nigiri – eleganckie kawałki ryby na ryżu.
- California Rolls – popularne i pyszne, w różnych wersjach.
A co dokładnie zrobimy?
- Przygotowanie ryżu
- Przygotowanie zaprawy do sushi
- Porcjowanie ryb
- Krojenie warzyw
- Sosy zimne do sushi
- Zwijanie rolek (maki, uramaki, Kalifornia)
- Przygotowanie nigiri
Pod okiem Krzysztofa nauczycie się nie tylko technik zwijania i krojenia, ale także tajemnic dobierania składników i komponowania smaków. A to wszystko w luźnej, przyjaznej atmosferze!
Dokładny i twórczy Szef Kuchni. Zawodowo prowadzi warsztaty, pokazy i szkolenia. Bez przeszkód poddaje się kulinarnym namiętnościom. Stworzone przez niego potrawy to kulinarne arcydzieła, które dzięki własnoręcznie wykonanym dekoracjom zyskują niepowtarzalny charakter.
Można zabrać ze sobą opakowania jednorazowe.
Szczegóły wydarzenia
Jesteś zainteresowany?
Pozostaw swoje dane, skontaktujemy się z Tobą aby potwierdzić możliwość udziału.
Zapisy oraz więcej informacji na:
kontakt@studiobataty.pl
W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane.