- To wydarzenie minęło.
WEGETARIAŃSKA KUCHNIA POŁUDNIA HISZPANII I WYSP
28 stycznia, 2023 -10:00 - 14:00
250 złPan con tomate – aromatyzowana czosnkiem grzanka z soczystymi i dojrzałymi pomidorami, skąpana w oliwie z oliwek extra virgin
Salmorejo corobes – aksamitny chłodnik z pomidorów, oliwy z oliwek Extra Virgen z nutą aromatycznego octu z wina Jerez/Sherry. Tradycyjne danie pochodzące z Kordoby w Andaluzji.
Garbanzos con espinacas – Pochodząca z Sewilli rozgrzewająca duszona ciecierzyca ze szpinakiem. Andaluzyjskie danie o arabskim rodowodzie – pachnące orientem, o delikatnej kwasowości i porządnej dawce czosnku.
Tapas: Papas Arrugadas – gotowane ziemniaczki z chrupiącą skórką z soli, przystawka, którą spotkamy na wszystkich wyspach Archipelagu Wysp Kanaryjskich
Mojo Picón – pikantny sos tworzony na bazie oleju, octu i czerwonych ostrych papryczek, stanowi idealne uzupełnienie wielu kanaryjskich przekąsek m.in. do papas arrugadas
Mojo Verde – zielony sos na bazie kolendry, kuminu, zielonej papryki czy oliwy z oliwek extra virgin, kolejna ikona
Napój: Barraquito – wielowarstwowa kawa z Wysp Kanaryjskich z mleczkiem skondensowanym i nieoczywistym akcentem w postaci likieru 43.
Szczegóły wydarzenia
Jesteś zainteresowany?
Pozostaw swoje dane, skontaktujemy się z Tobą aby potwierdzić możliwość udziału.
Zapisy oraz więcej informacji na:
kontakt@studiobataty.pl
W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane.