Ładowanie Wydarzenia

« Wszystkie Wydarzenia

  • To wydarzenie minęło.

HISZPAŃSKIE TAPASY

3 lutego -10:00 - 14:30

290zł

Buenos dias! Czy chcielibyście przenieść się wszystkimi zmysłami do najsmaczniejszego zakątka Europy? W takim razie przymknijcie oczy i wyobraźcie sobie kulinarną podróż marzeń. A to wszystko w otoczeniu niebiańskich plaż, w rytmie flamenco, w krainie oliwą i sangrią płynącą;) Z Adrianem Stojewskim, znanym ekspertem kuchni Hiszpanii, odkryjecie sekrety przyrządzenia tapas z najsmaczniejszych regionów Hiszpanii, od Andaluzji przez Galicję, Asturię, Kraj Basków, Nawarrę kończąc w Katalonii! Przyrządzimy i skosztujemy ośmiornicę gotowaną po galicyjsku, chrupiące croquetas z długodojrzewającą szynką Serrano. Połączymy też nietuzinkowe smaki Asturii, czyli aromatyczne chorizo z cydrem i spróbujemy największego klasyka z Hiszpanii – tortilla de patatas, którą zaserwujemy wraz ze śródziemnomorskim sosem czosnkowy. Warsztaty zakończymy wznosząc toast kieliszkiem orzeźwiającej sangrii z owocami. Czy dasz się porwać na prawdziwą hiszpańską fiestę?

Menu:
Tapas:  Pulpo a la gallega – ośmiornica z regionu słynącego z najlepszych owoców morza w całej Hiszpanii – Galicji
Tapas: Tortilla de patatas –  ten omlet z ziemniaków jest prawdziwą kulinarną ikoną Hiszpanii. Tortillę serwowaną jako tapas spotkamy w każdym barze w Hiszpanii. Potrawa urzeka prostotą składników, które tworzą niepowtarzalny smak!
Tapas:  Croquetas de Jamón Serrano – przekąska dla fanów dojrzewającej szynki serrano, chrupiące z zewnątrz i rozpływające się w środku krokieciki, urzekające kremowym nadzieniem.
Tapas:  Chorizo al sidra – kulinarny symbol Asturii, połączenie orzeźwiającego cydru z kiełbaskami chorizo.
Sos:  Sos alioli – to puszysty i aromatyczny sos z czosnku, soku z cytryny, soli i oleju. Znany w Hiszpanii od Costa Brava do Costa del Sol, a także w innych regionach Basenu Morza Śródziemnego, jak Prowansja czy Sycylia. Idealny dodatek do wielu hiszpańskich tapas, w tym tortilli de patatas!
Napój:  Sangría – nie ma bardziej idealnego połączenia niż hiszpańskie tapas i pełna temperamentu sangria z czerwonego wina oraz owoców.

Szczegóły wydarzenia

Szczegóły

3 lutego

10:00 - 14:30

290zł brutto (w tym 23% vat)

Organizator

Adrian Stojewski

Jesteś zainteresowany?

Pozostaw swoje dane, skontaktujemy się z Tobą aby potwierdzić możliwość udziału.

Zapisy oraz więcej informacji na:
kontakt@studiobataty.pl

W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane.

    * - pole wymagane