- To wydarzenie minęło.
Pizza Time z Nico Palladini
26 kwietnia -17:00 - 21:00
290 złUrodzony w Rzymie. W Polsce mieszka od 13 lat. Od lat z pasją zajmuje się kuchnią swojego kraju, a od 2012 roku wszystkich tajników kuchni włoskiej uczy tu w Polsce. Początkowo współpracował z Republiką Słoneczną w Poznaniu, następnie przeniósł się do Warszawy i z dużym sukcesem rozpoczął współpracę z Instytutem Sztuki Kulinarnej / Skład Bananów. Współpracuje również z Włoska Akademia Kulinarną w Warszawie i ze Studiem Kulinarnym Cookiness we Wrocławiu. Miłośnicy Bel Paese będą mieli okazję poznać nie tylko techniki stosowane w kuchni, ale także wszelkie ciekawostki związane z kuchnią regionalną i związanymi z nią legendami. Jego pasja są również wina, od 2023 roku jest certyfikowanym sommelier. Jest artystą nie tylko w kuchni ale również na scenie jako zawodowy aktor i reżyser.
MENU
1) Pizza fritta (smażona) tradycja z regionu Kampania. To takie małe calzone street foodowe z nadzieniem z serów ricotta i provola wraz z salami i pomidory pelati.
2) klasyczna Focaccia, każdy ją zamawia w restauracji ale mało kto wie jak się
szykuje i jakie są różnice pomiędzy pizzą a focaccią. Focaccia podana z oliwą grubą solą morską a rozmarynem.
3) Pizza Napoletana – każdy marzy aby poznać sekrety przygotowanią tej wyjątkowej wersji pizzy. Dużo informacji na temat przygotowania i reguły do przestrzegania aby wynik zaskoczył smakiem i wyglądem. Serwowana będzie z sosem pomidorowym,mozzarellą di Bufala, oliwą i bazylią.
4) Pizza con le patate alla Romana – ciasto ciut inne niż do neapolitańskiej ale tu króluje połączenie składników które będą podane na naszej pizzy. ziemniaczki gotowane pokrojone w cienkie plasterki, mozzarella, oliwa, rozmaryn.
Szczegóły wydarzenia
Jesteś zainteresowany?
Pozostaw swoje dane, skontaktujemy się z Tobą aby potwierdzić możliwość udziału.
Zapisy oraz więcej informacji na:
kontakt@studiobataty.pl
W przypadku niezebrania minimalnej liczby uczestników warsztatów, mogą one zostać odwołane.